Van Loon Group stapt in de markt van vleesvervangers

PERSBERICHT | 07/01/2020 |

Enkco introduceert nieuw concept ‘The Blue Butcher’.

Tijdens de Horecava introduceert Van Loon Group onder een nieuw label ‘The Blue Butcher’, een uitgebreid assortiment innovatieve vleesvervangers om te bouwen aan een ‘geenvleesvandaag’-schap. Met dit nieuwe label geeft Van Loon Group antwoord op de toenemende vraag vanuit de markt naar alternatieven voor vlees die qua smaak, beleving en voedingswaarden hun plaats verdienen naast dierlijke proteïnen. In totaal zijn er zes productvarianten bedacht waarvan een selectie te zien, te ruiken en vooral te proeven is bij de ENKCO-stand tijdens de Horecava van 13 tot 16 januari 2020 in de RAI in Amsterdam.

De Nederlandse vleesvervangende markt groeit per jaar met 10 procent. Als groot vleesverwerkingsbedrijf heeft Van Loon zich de afgelopen jaren gefocust op een sterke duurzaamheidsagenda en is de tijd nu rijp om zich ook te richten op plantaardige eiwitten. Met de visie dat voedsel eerlijk, oprecht en duurzaam moet zijn, besloot Van Loon Group betaalbare, herkenbare, hoogkwalitatieve vleesvervangers te ontwikkelen voor de foodservicemarkt van ENKCO.

Met The Blue Butcher stapt Van Loon Group als vleesverwerker in de categorie van vleesvervangers en vertaalt haar kennis en kunde naar plantaardige eiwitten. Revolutionair in dit nieuwe concept is dat de producten van The Blue Butcher bijna niet van vleesproducten te onderscheiden zijn. De hoofdbestanddelen bestaan uit soja en tarwe om zo de bite en structuur van vlees te krijgen. Uniek is de kleurcode blauw waarvoor is gekozen. Hiermee zet Van Loon Group met The Blue Butcher een nieuwe categorie neer van vleesvervangers binnen het schap. Blauw staat straks voor ‘No Meat Inside’ en als inspiratie voor ’vandaag geen vlees’.

Op de Horecava lanceert The Blue Butcher het foodservice assortiment dat bestaat uit een burger, gehakt en nuggets. Gangbare producten waar je herkenbare gerechten mee kunt bereiden. Daar is voor gekozen omdat het voor koks prettig is om vlees een-op-een te kunnen vervangen door een vegetarisch alternatief. Daarnaast zijn de producten van The Blue Butcher betaalbaar, zodat de prijs geen drempel meer hoeft te zijn.

Egg Bites & Butcher’s Selection
ENKCO biedt naast haar burgers en ballen nog veel meer. Tijdens de Horecava presenteren ze nóg een tweetal nieuwe, innovatieve concepten: Egg Bites en Butcher’s Selection. Van ambachtelijke omeletten tot scrambled egg sticks, Egg Bites omvat een assortiment innovatieve kwalitatief hoogwaardige eiproducten, zonder toevoegingen gemaakt van vrije-uitloopeieren. Altijd al tijd willen winnen in de keuken? Met de Butcher’s Selection komt ENKCO met een range van slow cooked vleesproducten. Heerlijke, malse stukken Spareribs, Short Ribs, Beef Brisket en Pork Belly zijn door het voorgaren lekker, snel en van de beste kwaliteit.

Meer informatie of beeldmateriaal >>