Stichting DON viert dertienjarig bestaan met nieuwe voorzitter Peter Frans Pauwels

PERSBERICHT | 29/06/2019 |

Zaterdag 29 juni, op de dertiende verjaardag van stichting Diabetes Onderzoek Nederland (DON), is het voorzitterschap van oprichter Maarten de Gruyter officieel overgedragen aan Peter Frans Pauwels, mede-oprichter van navigatiebedrijf TomTom.

Peter Frans Pauwels over zijn visie voor stichting DON: “Ik ken stichting DON nu een jaar of 5, eerst als donateur, en vervolgens als lid van de Raad van Toezicht. Ik ken stichting DON dus van binnenuit. Al vanaf het eerste moment jeukten mijn handen om wat meer te doen. Ik heb in mijn eigen gezin direct te maken met deze slopende ziekte. Dat maakt mij bijzonder gedreven en gemotiveerd om het stokje van Maarten de Gruyter over te nemen. Stichting DON heeft onderzoek naar genezing van diabetes type 1 op de kaart gezet. Dat bestond vroeger gewoonweg niet. Nu 13 jaar later, is er hoop, echte hoop. We zien we meerdere routes naar de oplossing en we zijn ervan overtuigd dat wij het zelf gaan meemaken. We zetten onverminderd in op het allerbeste medische onderzoek en we gaan actief inzetten op de nieuwste innovatieve inzichten op basis van big data en AI. Zodra er resultaten aankomen zal stichting DON zich actief gaan inzetten voor de snelst mogelijke toelating tot de markt."

Maarten de Gruyter is om zijn grote verdienste voor stichting DON benoemd tot Honorary Fellow van het Hubrecht Instituut. Zijn benoeming ging vooraf aan de overdracht van het voorzitterschap. Hij ontving het Honorary Hubrecht Fellowship uit handen van dr. Paul Bouter en prof. dr. Eelco de Koning namens het Hubrecht Instituut.

De Gruyter blijft als erevoorzitter betrokken bij stichting DON.

Meer informatie of beeldmateriaal >>

v.l.n.r.: Hugo de Jonge (minister van Volksgezondheid), Maarten de Gruyter (oprichter stichting DON),
Peter Frans Pauwels (voorzitter stichting DON),  Jaap de Hoop Scheffer (voorzitter Raad van Toezicht, stichting DON)