Premier Rutte gaf startschot voor 72e Kinderpostzegelactie

Op dinsdag 22 september plaatste premier Rutte binnen de RIVM-richtlijnen de allereerste bestelling. Het thema van de Kinderpostzegelactie was dit jaar ‘Geef een veilig thuis’. Zo’n 140.000 kinderen uit groep 7 en 8 verkochten Kinderpostzegelproducten. Dat kon dit jaar online via een videoboodschap of van deur tot deur met een speciaal ontworpen verkoopbox. Helemaal corona-proof! Hiermee hielpen zij ruim 90.000 kinderen in ons land die in een onveilige thuissituatie leven. Door de coronacrisis is de situatie voor deze groep kinderen nog schrijnender geworden. Naast premier Rutte was ook Angela Groothuizen aanwezig bij de eerste bestelling. Zij was de ambassadrice van dit jaar.

PRESSURE heeft voor het derde jaar op rij de pr mogen verzorgen rondom de eerste bestelling. Vanwege de corona-restricties mochten er maar 4 media aanwezig zijn, dus aan ons de taak om dan ook meteen de top 4 uit te nodigen! Daarom waren het Jeugdjournaal, ANP, AD en Nu.nl aanwezig. Naast deze 4, hebben ook Hart van Nederland, Shownieuws, Radio2 Radio10 en Nieuwsuur er een item aan gewijd en stond het nieuws in alle grote kranten van Nederland.

Na afloop van de eerste bestelling Twitterde Rutte dat hij ontzettend blij was dat de Kinderpostzegelactie ondanks de coronacrisis toch door kon gaan. Een mooi staaltje Nederlands aanpassingsvermogen! Een mooi compliment voor onze klant Stichting Kinderpostzegels.

Hoeveel de Kinderpostzegelactie dit jaar heeft opgebracht zal later in het jaar bekend worden gemaakt.

Neem contact op