Project Description

Proefdiervrij.

In Nederland worden er jaarlijks een half miljoen proefdieren ingezet terwijl dit helemaal niet nodig is. Onderzoeken zonder proefdieren zijn duurzamer en geven betere resultaten. Los van muizen en ratten, weten veel mensen niet dat ook paarden, vissen, katten, honden en cavia’s hiervoor worden ingezet. Op 24 April is het Wereldproefdierendag waarbij er een wereldwijd protest wordt gehouden tegen het gebruik van proefdieren.

Doelstelling.

Stichting Proefdiervrij zet zich in voor proefdiervrij Nederland en wil een statement maken dat dieren niet nodig zijn voor onderzoeken. In drie jaar tijd is het aantal dierproeven op honden met 55% toegenomen. In totaal zijn er meer dan 500 honden ingezet voor ruim duizend dierproeven. Dit betekent dat een hond 2 of meer proeven heeft moeten ondergaan.

Aanpak.

Om Nederland bewust te maken dat dieren geen proefdieren zijn, heeft PRESSURE namens Proefdiervrij, Wereldproefdierendag op 24 april, geclaimd.  Op deze dag werd er over de stijging van het aantal honden in onderzoeken een persbericht uitgestuurd. Op social media en in het bijzonder op Instagram werd er een enorme buzz gecreëerd door influencers als Julia Mekkes, Lotte Visser, Sacha Sernets en Ik Vrouw Van Jou. Zij posten een foto met hun hond (of huisdier) om duidelijk te maken bij hun volgers dat ook deze dieren uit onderzoek gehaald moeten worden.

Resultaat.

0
publicaties
0
pr-waarde
0
bereik

Andere interessante cases.

Floor17

SKY HIGH EXPERIENCE BOX VAN FLOOR17

arrow

Bagels & Beans

LANCERING NIEUWE MENUKAART BAGELS & BEANS

arrow