Kom virtueel samen en vier Pride Maand 2020 met LELO

PERSBERICHT | 04/06/2020 |

Hoewel er dit jaar geen Pride over de grachten is, gaat LELO’s Pride in 2020 gewoon door. Dit keer niet in augustus, maar in juni tijdens de internationale Pride Maand, want dan wordt wereldwijd gevierd dat we trots mogen zijn op de LGBTQ- community. We kunnen dit jaar door de 1,5-metereconomie niet met z’n allen de straat op, maar we kunnen wel onze trots virtueel verspreiden door te tweeten en berichten te plaatsen met bepaalde tags en hashtags. Liefde overstijgt alles, ook tijdens lockdowns. Help jij mee om liefde en trots voor de LGBTQ-community te verspreiden in juni, en doe jij mee met LELO’s virtuele Pride?

Hoewel het lijkt alsof steeds meer landen homoseksualiteit legaliseren en vechten voor gelijkheid voor de LGBTQ- gemeenschap, moeten we niet vergeten dat er genoeg plekken op de wereld zijn waar het niet veilig is om homo of transgender te zijn. Zelfs in Nederland gebeuren er nog te vaak aanvallen op leden van de LGBTQ-community. Pride is meer dan een viering met een feestje; het is ook de maand dat we moeten nadenken over de vooruitgang die is geboekt op het gebied van gelijke mensenrechten, maar vooral ook welke stappen er nog moeten worden gezet.

Voor LELO is het plezier om je eigen lichaam te ontdekken het allerbelangrijkst. We zijn allemaal verschillend en toch allemaal hetzelfde. We zijn namelijk identiek in ons unieke karakter en lichaam. Met de slogan ‘Come Together’ heeft LELO dan ook de plicht om hiernaar te handelen, ook in quarantainetijden. Liefde overstijgt alles. Daarom hoopt LELO met het organiseren van de Virtual Pride een veilige plek te creëren zodat je niet langer bang hoeft te zijn voor wie je bent. Om uit de kast te komen is moed nodig en daarom is LELO trots op de LGBTQ-gemeenschap.

Middels de virtuele Pride toont LELO haar steun voor de LGBTQ-gemeenschap door deelnemers over de hele wereld uit te nodigen om zelf inhoud te creëren door hun eigen PRIDE-vieringen te delen. Neem deze tijd om na te denken over de kracht van de gemeenschap en verspreid de boodschap van solidariteit via social media. Doe mee met LELO’s virtuele Pride-uitdagingen om de liefde en trots voor de LGBTQ-gemeenschap virtueel te verspreiden. Heb je een favoriet Pride-moment van vorig jaar of een te gekke Pride-outfit? Deel dit jaar dan jouw favoriete Pride-foto op Instagram met de twee hashtags #ThisIsWhyImProud #LELOVirtualPride en tag @lelo_official, zodat LELO jouw moment deelt met de wereld!

Naast plezier en games wil LELO tijdens Pride ook toekomstige generaties helpen door coming out-ervaringen uit het verleden te delen. Veel mensen hebben, als ze terugkijken naar hun tijd dat ze in de war waren over hun identiteit, er zelf achter moeten komen dat ze niet de enige waren en zelf moeten leren hoe ze uit de kast moesten komen. Toon wat liefde en deel je eigen verhalen via de ‘Dear Younger Queer Self’-wedstrijd op de website van LELO. Schrijf bemoedigende berichten voor toekomstige generaties en geef antwoord op al die essentiële vragen die je zelf misschien niet hebt gehad tijdens jouw reis! Er zullen drie winnaars worden gekozen die een prijs vanuit LELO zullen ontvangen.

Laten we het internet vullen met positieve berichten als een live herinnering dat liefde alle obstakels overstijgt wanneer mensen samenkomen.

Neem contact op