Influencercampagnes door PRESSURE

Als fullservice pr-bureau heeft PRESSURE een breed repertoire. We weten hoe we traditionele pr moeten bedrijven maar zitten ook vol goede ideeën voor creatieve campagnes en influencermarketing. De afgelopen tijd hebben we een aantal mooie samenwerkingen opgezet met influencers waar we graag meer over vertellen.

Het Zweedse beddenmerk Hästens is een van de trouwe klanten van PRESSURE Amsterdam. Om het merk nog bekender en aansprekender te maken werken we sinds een tijdje met ambassadeurs. Acteurs Barry Atsma en Jelka van Houten ervaren zelf hoe comfortabel en lekker een Hästens bed slaapt en helpen ons die boodschap te verspreiden. Voor beide hebben we een content kalender gemaakt zodat ze regelmatig op social media kunnen posten over en vanuit hun Hästens bed. PRESSURE zoekt hiervoor steeds een leuk en actueel haakje. We werken ook met beide ambassadeurs samen tijdens evenementen. Zo vergezelde Barry Atsma ons op de Hästens stand tijdens de Masters of LXRY beurs en beantwoorde daar alle vragen over zijn ervaringen met zijn Hästens bed. Jelka van Houten is binnenkort aanwezig bij de feestelijke opening van twee nieuwe Hästens winkels.

Influencermarketing voor A Brand New Day
Influencercampagnes zijn zeer geschikt voor de drankmerken van onze klant A Brand New Day. Een goed glas wijn of whisky past zeer goed en op een natuurlijke manier bij de leuke en feestelijke momenten die influencers op hun social kanalen delen. Zo wil cavamerk Freixenet graag de naamsbekendheid in Nederland vergroten binnen de vrouwelijke doelgroep. We hebben daarom tijdens feestelijke perioden zoals Valentijn, de zomer en de feestdagen samengewerkt met influencers zoals Lieke Biemans en Kelly Caresse die graag een fles bubbels van Freixenet opentrokken op hun posts op Instagram. Voor het whiskymerk Jura organiseerden we een evenement voor influencers op forteiland Pampus dat we omtoverden tot het Schotse eiland Jura.

Goede doelen pr en influencers
Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen wilde tijdens de kersperiode geld ophalen voor kinderen uit arme gezinnen in onder meer Brazilië, de Filipijnen en Honduras. Samen met food influencers zoals Simone’s Kitchen, Leuke Recepten en Keukenliefde hebben we een receptenboekje gemaakt met gerechten uit deze landen. Dit boekje ontvingen mensen in ruil voor een donatie. Het primaire doel van de campagne was om meer awareness te creëren voor de stichting. Dat is goed gelukt aangezien we in totaal ruim 3 miljoen mensen bereikt hebben.

Sunnery James & Ryan Marciano
De wereldberoemde dj’s Sunnery James en Ryan Marciano schakelden pr-bureau PRESSURE in om hun nieuwe nummer Coffee Shop te promoten. Een nummer van zulke bekende dj’s vraagt om een grootschalige aanpak en dus benaderden we influencers met een groot aantal volgers zoals Enzo Knol en BALR-eigenaar Demy de Zeeuw. Zij deelden met hun volgers dat ze als een van de eersten Coffee Shop op Spotify beluisterden. In het eerste weekend na de release had het nummer al bijna 25.000 streams.

Ook op zoek naar een goed idee voor een influencer campagne? Neem contact met ons op.