Freixenet maakt jouw Pasen compleet!

Een ontbijt, brunch of diner ziet er altijd lekkerder (en leuker) uit met een glaasje bubbels. En dat vindt cavamerk Freixenet ook! Daarom lanceerde pr-bureau PRESSURE een crossmediale campagne waarbij we Nederland lieten zien dat een fles Freixenet absoluut niet mocht ontbreken tijdens de paasdagen.

Om dit te realiseren, hebben we een influencer-marketingcampagne opgezet in samenwerking met Simone’s Kitchen en Leuke Recepten. Zij creëerden creatieve content voor op hun blog en social media waarbij de Freixenet-fles een hoofdrol speelde. Tevens motiveerden zij hun volgers om een heerlijke paascocktail met Freixenet te maken door cava-recepten te delen. Deze posts hebben bijna 1,3 miljoen mensen bereikt.

Daarnaast zijn we een samenwerking aangegaan met twee bekende food magazines: delicious. magazine en Food and Friends. Zo deelde delicious. magazine onder andere een recept voor een heerlijke cocktail met Freixenet als hoofdingrediënt en schreef Food and Friends een blog over het ultieme paasontbijt, met als belangrijkste tip een fles bubbels van Freixenet. PRESSURE had bovendien met beide magazines een winactie opgezet waarbij lezers een Freixenet cava-pakket konden winnen. Deze samenwerking heeft 90.000 mensen bereikt.

Tot slot hebben we samen met ons fullservice-marketingbureau Bengelmedia een online-campagne opgezet, bestaande uit display-, Instagram- en Facebook-advertising. De beelden hiervoor zijn ontwikkeld in onze eigen studio. Ook hier was de boodschap dat een goede fles bubbels (Freixenet) niet mocht ontbreken tijdens de paasdagen. De online-campagnes hebben bijna 2 miljoen mensen bereikt.

Al met al is Nederland het paasweekend feestelijk doorgekomen, want de crossmediale campagne heeft uiteindelijk bijna 3,4 miljoen mensen bereikt!

Ook interesse in zo’n crossmediale campagne?

Meer informatie