Dag van de Vrouwelijke Hygiëne op 28 mei.

Eén op vijf vrouwen beschouwt vaginale hygiëne als taboe.
Durex Intima Protect versterkt het seksueel welzijn van vrouwen.

Amsterdam, 28 mei 2020 – De Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiëne1 vormt de ideale gelegenheid om vrij te praten over een onderwerp dat voor een deel van de vrouwen nog steeds taboe blijft. Want terwijl 84% van hen intieme hygiëne als zeer belangrijk beschouwt, geeft één op de vijf aan nog nooit over dit onderwerp te hebben gesproken.2 Met de nieuwe Intima Protect lijn wil Durex de stilte doorbreken en het seksueel welzijn van vrouwen verbeteren. Durex Intima Protect-producten bevatten een pro-pH®-formule, speciaal ontworpen voor het comfort van de intieme zone, en helpen zo vaginale ongemakken te voorkomen. Deze kunnen namelijk een fysieke en emotionele impact hebben op vrouwen.

Vaginale ongemakken en een verstoorde pH-balans.

Gedurende hun leven worden vrouwen mogelijk met verschillende vormen van vaginale problemen geconfronteerd. Het gaat onder meer om vaginale droogheid, bacteriële infecties, abnormale geuren, jeuk of vaginale pijn. Ondanks het feit dat vaginale ongemakken en problemen zoals bacteriële vaginose vaak voorkomen, heerst er nog steeds een taboe op het onderwerp. Vaginale problemen leiden echter vaak tot een verlies aan zelfvertrouwen en het vermijden van seksueel contact, hetgeen een zeer directe negatieve invloed heeft op het welzijn en de levenskwaliteit van de vrouwen in kwestie.3

Vaginale problemen kunnen onder meer verklaard worden door incorrect gebruik van geparfumeerde deodorant en zeep, hormonale veranderingen, of het nemen van medicatie.4,5 Deze kunnen ertoe leiden dat de intieme flora en de pH-waarde, die zich optimaal tussen 3,5 en 4,5 bevindt, verstoord worden. Bij een te basische pH kan het aantal slechte bacteriën toenemen, met mogelijke symptomen zoals jeuk en pijn rond de ingang van de vagina, veranderingen in de samenstelling en geur van de vaginale afscheiding en irritatie tot gevolg.6

De vaginale pH-balans in stand houden dankzij prebiotica.

Durex wil het taboe rond vrouwelijke intieme hygiëne doorbreken om vrouwen in staat te stellen hun zelfvertrouwen te herstellen en hen optimaal te laten genieten van hun seksleven. De wereldleider op de markt van seksueel welzijn8 reikt oplossingen aan die vrouwen moeten helpen hun vaginale pH-balans proactief te beschermen. “We stellen vast dat vrouwen niet praten over hun intieme hygiëne, terwijl 84% er toch veel belang aan hecht. Ze besteden hier pas aandacht aan wanneer zich een probleem voordoet, terwijl een preventieve aanpak een zeer positief effect op hun seksleven en algemeen welzijn kan hebben”, vertelt Oriane Kowalczyk, directrice Marketing Reckitt Benckiser Healthcare Frankrijk Benelux.

De Durex Intima Protect-producten, met pro-pH®-formule, helpen dag na dag het natuurlijk evenwicht van de intieme zone te beschermen. In de vagina bevinden zich van nature verschillende soorten micro-organismen, waaronder de lactobacilli, gezonde bacteriën die een belangrijke rol spelen in de bescherming van het vaginale ecosysteem tegen potentieel pathogene micro-organismen.7 “Het is precies hier dat de gel en het intieme glijmiddel van Durex Intima Protect, gemaakt op basis van prebiotica, op inwerken: ze bevorderen de aangroei van gezonde bacteriën die noodzakelijk zijn voor de balans van de intieme flora”, gaat Oriane Kowalczyk verder.

Bij Durex benadrukt men dat vaginale problemen altijd medisch advies vereisen. “Met Durex Intima Protect willen we vaginale problemen bespreekbaar maken en vrouwen hulpmiddelen aanreiken om de natuurlijke balans van de intieme flora te beschermen. In geval van twijfel of problemen is het altijd verstandig professioneel medisch advies in te winnen”, stelt Oriane Kowalczyk.

Andere interessante berichten.

Week moet Nederland inspireren gezonder te snoepen en snacken tijdens corona

arrow

Benriach onthult karakteristieke nieuwe range Single Malts

arrow