Condooms zijn 'Always in Fashion' op 'International Condom Day' 2019

PERSBERICHT | 07/02/2019 |

Aids Healthcare Foundation strijdt voor condoomgebruik bij de wereldwijde preventie van hiv en soa’s.

Aids Healthcare Foundation (AHF), de grootste aidsorganisatie ter wereld die medische zorg verleent aan meer dan 1 miljoen patiënten in 43 landen wereldwijd, vervolgt haar ‘Always in Fashion’ campagne in het kader van 'International Condom Day' (ICD), een dag die wereldwijd wordt gevierd op de dag voor Valentijnsdag, 13 februari.

Eerdere jaren organiseerde AHF onder de populaire slogan ‘Always in Fashion’ een week lang modeshows en indrukwekkende optochten en demonstraties, en dit jaar is dat niet anders! Zowel in de VS als in andere landen organiseert AHF weer geweldige evenementen en activiteiten onder de slogan ‘Safer is Sexy!’. Dit alles om aandacht te vragen voor aids en veilige seks te promoten.

Sinds september 2018 heeft AHF een pop-up Checkpoint in Rotterdam dat geopend is op de tweede en laatste woensdag van de maand in het gebouw van Stichting Humanitas afdeling HIV-Hulpverlening. Hier kunnen mensen zich gratis, zonder afspraak en anoniem laten testen op hiv. Mede hierdoor viert AHF 'International Condom Day' dit jaar in Rotterdam. Vrijwilligers in condoompakken en AHF werknemers zullen tijdens ICD 2019 gratis condooms uitdelen op Rotterdam Centraal Station en is er de mogelijkheid om selfies te maken met een 'Always in Fashion' fotoframe. Terri Ford, Chief of Policy and Advocacy van AHF, is overgekomen uit de VS en zij zal hierbij aanwezig zijn.

Het evenement bestaat uit:

  1. Een 'International Condom Day'-zone op Rotterdam Centraal Station waar vrijwilligers condooms uitdelen (vergunning verkregen) en waar het publiek selfies kan maken om zo de actie te steunen.
  2. Een kleinschalige optocht door Rotterdam met vlaggen, vrijwilligers in condoompakken en een fanfare om aandacht voor het onderwerp te vragen en condooms uit te delen.

“Condooms zijn nog altijd de goedkoopste en beste manier om hiv en soa’s te voorkomen en ze beschermen ook tegen ongewenste zwangerschappen”, zei Terri Ford. “Onze evenementen in het kader van 'International Condom Day' zijn een leuke manier om mensen samen te brengen en te vertellen hoe ze zichzelf en hun partner kunnen beschermen tegen deze aandoeningen. 'International Condom Day' herinnert mensen er bovendien aan dat de wereldwijde aidscrisis nog altijd niet is opgelost. De ‘Always in Fashion’ campagne is een fantastische manier om mensen hiervan bewust te maken en deze epidemie te bestrijden.”

“Het promoten van veilige seks is extra belangrijk nu er al enkele jaren geen extra middelen meer worden vrijgemaakt voor de wereldwijde volksgezondheid”, voegt Michael Weinstein, President van AHF, daar aan toe. “Dat betekent ook dat er geen geld is voor condooms. Het is dus heel belangrijk dat we mensen vertellen wat veilige seks inhoudt en hoe ze aids en soa’s kunnen voorkomen, zeker in landen waar hiv meer voorkomt.”

Meer informatie of beeldmateriaal >>