Sluit je ogen niet voor diabetes type 1

Slechts een klein deel van de Nederlanders is op de hoogte van de gevolgen en complicaties van diabetes type 1 - in tegenstelling tot het bekendere diabetes type 2. Blindheid, amputaties, hart- en nierfalen en beschadigde zenuwen kunnen van de ene op de andere dag het leven van een persoon met diabetes type 1 volledig veranderen. Stichting Diabetes Onderzoek Nederland (DON) zet zich in om meer aandacht voor deze auto-immuunziekte te verkrijgen en heeft hierbij 1 uiteindelijk doel: de genezing van diabetes type 1.

Strategie
Om aandacht te vragen voor diabetes type 1 en geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing van de auto-immuunziekte, organiseerde stichting DON op 14 november, (Wereld Diabetes Dag) een eendaagse foto-expositie. Het thema van deze One day gallery by DON was #Sluitjeogennietvoordiabetestype1. Meer dan 70 fotografen, van de crème-de-la-crème tot upcoming talent, boden een werk aan dat tijdens een feestelijke avond werd verkocht. Een groot succes, gezien maar liefst 50 van de werken in slechts enkele uren werden vergeven.

PRESSURE verzorgde het pr-traject rondom deze One day gallery by DON in samenwerking met marketingbureau Bengelmedia (het broertje van PRESSURE). Van het uitdenken van de pr-strategie tot verspreiden van de boodschap via persberichten, 1-op-1 contact met media, de creatie van zes prachtige campagnebeelden van enkele van de ambassadeurs van stichting DON en de inzet van interviews. Een heus full-service pr-traject!

Resultaat
Dit heeft ertoe geleid dat de expositie en de boodschap #sluitjeogennietvoordiabetestype1 in aanloop naar Wereld Diabetes Dag groots zichtbaar waren, van abri’s en billboards door heel Nederland tot influencers, landelijke dagbladen, radio en tv. Zo verscheen een mooi item op Shownieuws, besteedde AD video aandacht aan de One day gallery by DON, hield Telegraaf VROUW een prachtig interview en sprak Gerard Ekdom met ambassadeur Frits Sissing over stichting DON en diabetes type 1.