Southern Comfort

Je kunt tegenwoordig niet meer om de whiskey-renaissance heen. Maar wat als je mee wilt met de trend en de scherpe smaak van whiskey echt niet je ding is? Geen zorgen; de oplossing werd 144 jaar geleden voor je bedacht door visionair en bartender Martin Wilkes Heron: whiskeylikeur Southern Comfort. Deze whiskey made comfortable kreeg het afgelopen jaar een complete make-over.

Aanpak
Pr bureau PRESSURE Amsterdam heeft een aansprekende pr campagne ontwikkeld en geïmplementeerd. In week 16/17 stond een grote actie op de winkelvloer gepland, dus het was zaak dat alle communicatie in die twee weken plaats zou vinden. Op basis van de doelgroep analyse werd een mediaselectie gemaakt. Om de communicatieboodschap te ondersteunen schreven we een persbericht dat journalisten makkelijk kunnen inzetten voor eigen content. We ontwikkelde een gave perskit die werd ingezet voor sampling en redactiebezoeken.

Resultaat
Op basis van de doelgroep analyse gingen we een partnership aan met twee grote titels: JFK Magazine en Esquire. Deze werd aangevuld met blog-samenwerkingen met onder andere Amayzine, FavorFlav en Gewoonvoorhem. Door een scherpe planning zorgden we voor een piek in de aandacht in week 16/17. Alles met één doel: zoveel mogelijk sales op de winkelvloer.