MoveS

MoveS in beweging voor een MS-vrije wereld

MoveS wil mensen inspireren en de kans geven om in beweging te komen tegen MS! En daarmee geld ophalen voor onderzoek. Het organiseren van de sportieve evenementen Klimmen tegen MS en ArenA MoveS draagt bij aan dit doel. PRESSURE is sinds 2016 verantwoordelijk voor alle pr-activiteiten van MoveS en heeft een fullservice-pr-strategie ontwikkeld om optimale aandacht te realiseren.

Aanpak
Vooraf hebben we samen de doelstellingen, de doelgroep en de communicatiestrategie bepaald met een uitgebreide kalender. De evenementen Klimmen tegen MS, Wereld MS Dag en ArenA MoveS zijn de hoogtepunten op deze kalender, waarmee we zoveel mogelijk positieve publiciteit hebben gecreëerd. Dit door middel van een traditioneel pr-traject met persberichten, een influencer-strategie en het opzetten van joint promotions.

Resultaat
Met alle pr-activiteiten hebben we een totaal bereik gerealiseerd van 7.357.007 in het eerste halfjaar van 2017 en ruim 75 posts. Onder de hoogtepunten bevonden zich een artikel op NU.nl en Telegraaf.nl, een docu op &C (Chantal Janzen) en een item in RTL Boulevard. We zijn een samenwerking aangegaan met blogger Alboe.nl die meedeed met Klimmen tegen MS en hierover heeft gevlogd. BN’er Mike Weerts maakte een documentaire van zijn goede vriendin Sandy met MS die werd uitgezonden via &C. Ook de programmering van ArenA MoveS kwam voor onze rekening: zangeres Jennie Lena, dj’s Julian Jordan en Joshua Walter, en een gave Streetkings-voetbal-area en Noble-skate-area waren de kroon op ons werk.