Mission Summit ‒ op de top van de Mount Everest

Niels van Buren kreeg op zijn 30ste te horen dat hij MS heeft. Hij greep dit heftige nieuws aan om zich in te zetten voor een wereld zonder MS met Stichting Mission Summit. In april 2016 heeft hij na drie jaar intensieve training als eerste mens met MS de Mount Everest beklommen. Het doel was om € 400.000 in te zamelen voor onderzoek naar MS. PRESSURE heeft Stichting Mission Summit geholpen bij het realiseren van dit doel door een fullservice-pr-aanpak.

Aanpak
Vooraf hebben we een duidelijke pr-strategie, doelgroep en doelstellingen bepaald en vervolgens een pr-kalender samengesteld. Bij elke uiting hielden we rekening met de drie pijlers van Stichting Mission Summit: aandacht vragen voor MS, geld inzamelen voor Stichting Mission Summit en mensen inspireren om zelf in actie te komen. Daarnaast kwam er een stukje crisiscommunicatie bij kijken. Want wat als Niels de top niet zou halen? Daarom ontwikkelden wij een uitgebreid crisis-pr-plan. Ook ontwikkelden we een influencer-strategie waarbij fitblogger Lotte vanuit Fitgirlcode en BN’er Pim Wessels met Niels mee konden klimmen tot aan Everest Base Camp en daar verslag van deden via hun social media-kanalen.

Resultaat
Voor zijn vertrek was Niels onder andere te gast bij Jinek op NPO1, deed hij een interview in Het Parool, blogde hij wekelijks voor Men’s Health en gingen we een samenwerking aan met Metronieuws. Niels behaalde de top, maar zijn medeklimmer overleed; daarom moest helaas ook het crisisplan in werking worden gesteld en de juiste mediakeuzes worden gemaakt bij thuiskomst. Na een exclusief voorpagina-interview in de Telegraaf en aan tafel bij RTL Late Night volgde een tour door radioland: Frank van der Lende (3FM), Roelof Hemmen (BNR Nieuwsradio), De Nieuws BV met Eric Corton (NPO Radio 1) en als afsluiter bij Martijn in de Middag (Radio Veronica).