FUN FACTORY

FUN FACTORY - Joint promotion met BNN

Er zijn heel veel seksspeeltjes op de wereld, maar zijn deze allemaal even goed? Is erover nagedacht? BNN Spuiten en Slikken had geen idee en is daarom samen met Fun Factory een onderzoek gestart onder hun leden naar de Super Sekstoy.

Aanpak
Een samenwerking met de Publieke Omroep en een commercieel merk, daar gaan flink wat weken voorbereiding aan vooraf. Samen met BNN en Fun Factory stelden we de voorwaarden op waar de sekstoy aan moest voldoen, welke vragen ze konden stellen, hoe de filmpjes eruit moesten zien en waar Fun Factory genoemd kon worden.

Resultaat
Op de zes filmpjes inclusief enquête die werden gedeeld via Facebook werd door de Spuiten en Slikken-achterban volop gereageerd. Presentatrice Gwen van Poorten ging op roadtrip naar de Fun Factory in Bremen om daar samen met Fun Factory-designer Aline de Super Sekstoy te ontwikkelen. De video die daarvan werd geschoten werd op Facebook 180.000 keer bekeken en 1200 keer geliket. De Super Sekstoy wordt nu door Fun Factory verkocht als nieuw model Stronic G, wat voor de retailers een prachtig verkoopverhaal heeft opgeleverd.

Fun Factory op persreis naar de fabriek

Een uitnodiging voor een bezoek aan de Fun Factory in Bremen, de fabriek waar alle seksspeeltjes van het gelijknamige merk worden gemaakt, is niet iets wat de media dagelijks binnenkrijgen. In het voorjaar van 2017 vertrok pr-bureau PRESSURE met een busje journalisten richting Duitsland.

Aanpak
Met een aansprekende uitnodiging en dito beeldmateriaal werd een selectie van journalisten verleid om mee te gaan op reis naar Bremen. We stelden, in overleg met de klant, een gevarieerd programma samen en planden voldoende tijd voor een-op-eeninterviews met de founders. Tot in de puntjes verzorgd en niets aan het toeval overgelaten vertrokken we met zeven man sterk naar Duitsland.

Resultaat
Een enthousiaste ontvangst, een interessante tour en interviewmogelijkheden met de oprichters leverden mooie content op voor de aanwezige journalisten. Een twee-pagina-spread in de Esquire, een artikel inclusief social content op Grazia, Ondertussen.nl en Gay.nl zorgden ervoor dat Fun Factory op een luchtige en toegankelijke manier in beeld werd gebracht bij een brede doelgroep.

FUN FACTORY - Meet Patchy Paul tijdens Pride 2017!

Fun Factory en Pride Amsterdam zijn een match made in heaven. Weinig merken horen zo goed thuis op Amsterdam Pride als Fun Factory. In plaats van Where’s Wally speelden wij een spelletje Where’s Patchy Paul op de Prinsengracht in Amsterdam. 

Aanpak
Tijdens Pride Amsterdam staat de hele stad in het teken van de liefde. De Canal Parade is een van de drukste dagen in de stad en een uitgelezen moment voor Fun Factory om een leuke
activatie met het publiek te doen. Langs de Prinsengracht hebben we daarom een twee meter hoge Patchy Paul (iconische vibrator) neergezet waar het publiek mee op de foto kon. Met de #MeetPatchyPaul maakten ze kans op één van de vijf Patchy Paul-pakketten. Een promotieteam deelde Fun Factory-condooms uit en bracht de actie onder de aandacht bij het publiek.


Resultaat
De actie werd vooraf onder de aandacht gebracht door een selectie gay bloggers, zoals LiveLikeTom, Gayokay.nl en Gossipgay. Ook zij gaven allemaal een Patchy Paul-pakket weg. Tijdens de dag gingen de bezoekers massaal op de foto met Patchy Paul, wat geweldig beeldmateriaal en veel exposure voor Fun Factory heeft opgeleverd. De condooms waren binnen no time op!