Fataal: De Film door 19-jarige regisseur

Pr-bureau PRESSURE is verantwoordelijk voor de promotie van de nieuwe Nederlandse film Fataal. Fataal is een film gebaseerd op meerdere waargebeurde verhalen over slachtoffers van zinloos geweld. Het bijzondere aan deze film is dat hij werd geregisseerd door de 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen.

Aanpak
Samen met het team van Fataal ontwikkelden we een verhaallijn rondom deze release, met als doel een maximaal pr-resultaat en de film bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht brengen. De verschillende aanvragen moesten goed worden gestroomlijnd. Meerdere persberichten, een persviewing in het Ketelhuis en als klap op de vuurpijl een grootse première in Tuschinski op 31 oktober waar veel BN’ers, pers en influencers op af zijn gekomen, zorgden voor een maximaal pr-resultaat.

Resultaat
Media-aandacht op RTL Live, de voorpagina van dagblad Metro en reviews in alle grote kranten hebben bijgedragen aan het succes van de film. Na de première ontwikkelden we voor het team van Fataal een ‘scholenpakket’, waarvoor zich binnen een week ruim 30 scholen aanmeldden. Ook dit werd landelijk opgepakt door de media; onder andere Hart van Nederland en RTV NH waren aanwezig bij de eerste editie in Aalsmeer. In 2018 staat Fataal: De Musical op de planning en, mede dankzij alle positieve pr-aandacht, wordt de jonge regisseur nu aan de lopende band gevraagd voor nieuwe film- en tv-projecten.