AIDS Healthcare Foundation

Een internationale organisatie binnen Nederland op de kaart zetten rondom de Amsterdam Pride en de internationale aids conferentie? Natuurlijk ging pr-bureau PRESSURE deze uitdaging graag aan! Van 23 juli tot en met 4 augustus creëerde PRESSURE een buzz rondom de AIDS Healthcare Foundation (AHF) om hun boodschap voor een aids-vrije wereld zo goed en wijd mogelijk te verspreiden.

Wie en waarom
AIDS Healthcare Foundation is een internationale organisatie, gestationeerd in de Verenigde Staten, die zich over de hele wereld inzet voor een aids-vrije wereld. In Nederland startte de foundation AHF Checkpoint Amsterdam, waar men zich het hele jaar door gratis, laagdrempelig en anoniem kan laten testen op hiv.
Van 23 juli tot en met 27 juli vond in Amsterdam de tweejaarlijkse internationale aids conferentie plaats. Voor dit evenement en de daaropvolgende Amsterdam Pride van 28 juli tot en met 4 augustus, werd PRESSURE gevraagd om AHF en het AHF Checkpoint Amsterdam binnen Nederland op de kaart te zetten.

Strategie
Pr-bureau PRESSURE werd gevraagd om het gehele pr-traject rondom de internationale aids conferentie en de Amsterdam Pride voor rekening te nemen. We schreven een persbericht voorafgaand aan de conferentie die breed werd verstuurd naar nieuws en health media waarin we de boodschap en activiteiten van AHF tijdens de conferentie benadrukten. Door kwalitiatief pitchen op een selectie van media, realiseerden we unieke content waarin AHF als thought leader werd neergezet in Nederlandse media. Daarnaast schreven we twee persberichten gericht op concrete activiteiten tijdens de Amsterdam Pride, inclusief persfoto die direct geschikt waren voor publicatie. Interviewkandidaten werden vooraf uitgebreid gebriefd door pr-bureau PRESSURE.

Resultaat
Met de pr-campagne hebben we een totaal bereik van 3.929.087 weten te realiseren. Tussen de diversiteit aan andere aids-organisaties is dankzij publicaties in Holland Media Combinatie, Het Parool, Telegraaf, Nederlands Dagblad en Reformatorisch Dagblad AHF neergezet als de expert die zij zijn.

Kers op de taart van onze inspanningen was het interview met de Indiase AHF ambassadeur Prins Manvendra Singh Gohil in de latenighttalkshow Laat op één (Jinek - NPO1) waar hij vertelde over zijn persoonlijke ervaring met het stigma op hiv en aids en zijn rol als ambassadeur voor AHF. Met daarnaast interviews zoals met Gaykrant en Winq, die het hart van de doelgroep bereikten, en een delegatie van media die aanwezig waren op de boot tijdens de Canal Pride werd de doelstelling van het creëren van zichtbaarheid voor de boodschap van AHF en AHF Checkpoint Amsterdam behaald.