Benriach onthult karakteristieke nieuwe range Single Malts.

Female Master Blender Rachel Barrie brengt oude traditie tot leven.

De Benriach Distillery, gelegen in het noorden van het Schotse Speyside, heeft een onderscheidend en smaakvol portfolio van Single Malts onthuld. De volledig nieuwe look is geïnspireerd op de creatieve samenstelling van de whisky. Female Master Blender Rachel Barrie brengt unieke smaken tot leven door het gebruik van drie Speyside-whiskystijlen en een uitgebreide en unieke collectie vaten. Ga vanaf oktober zelf op ontdekkingsreis en proef de diversiteit van de nieuwe range fruitige whiskyaroma’s.

A World of Flavour!

Benriach is meester in het creëren van de meest unieke en bijzondere whisky’s. Wie Benriach zegt, zegt: A World of Flavour! Experimenteren met smaak is in het DNA van het merk verweven en komt voort uit de ontdekkingslust van founder John Duff. Vandaag de dag zien we dat terug in iedere whisky. Het nieuwe assortiment combineert op perfecte wijze de oude tradities en huidige innovaties die centraal staan in het verhaal van Benriach. Met de nieuwe range gaan we terug in de tijd naar de allereerste Benriach Single Malt die meer dan twintig jaar geleden werd uitgebracht. Het rijke kleurenpalet van het portfolio en de nieuwe look zijn geïnspireerd op de natuurlijke omgeving van het Schotse Speyside, waar de distilleerderij zich bevindt. Geïnspireerd door de botteling van de Original Ten in 1994, met zijn fruitige complexiteit en zachte, ronde smaak, doet de nieuwe range de oorsprong van Benriach uit 1898 herleven.

Vrouw aan de top.

Met al meer dan 26 jaar ervaring kwam Rachel Barrie in maart 2017 bij Benriach werken als Master Blender. Sinds ze deel uitmaakt van het distilleerderijteam heeft Rachel een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit van Edinburgh, is ze ingewijd als Keeper of the Quaich en is ze verwelkomd in de Hall of Fame van The Whiskey Magazine. Tijdens haar carrière heeft Rachel meer dan 150.000 moutwhiskyvaten geproefd. De Benriach vertrouwd daarom op haar kunstenaarschap en expertise waarop zij samen met haar team de rijkelijk gelaagde Single Malts samenbrengt.

Vernieuwde Core Range.

De nieuwe Core Range van Benriach is ingedeeld in twee leeftijdscategorieën (tien jaar en twaalf jaar), die beide uitgebracht zijn in de varianten smoky en non-smoky. Wat de nieuwe range zo bijzonder maakt is dat deze whisky’s op drie verschillende vattypen zijn gerijpt in plaats van de gebruikelijke een of twee. Speciaal voor deze nieuwe range combineerde Rachel Barrie de klassieke, geturfde en drievoudige distilleerstijlen met een verzameling bijzondere vaten van over de gehele wereld. Deze bijzondere samenstelling proef je dan ook terug in de whisky.

Rachel Barrie legt uit: “In de Original Ten kan een rijker gearomatiseerd, rond moutkarakter worden onderscheiden, met tonen van peer en nectarines, maar ook amandelen en kruidige vanille die je op je tong voelt prikkelen. Terwijl The Twelve een romige en soepele malt is, met tonen van Mashino-kersen, sinaasappel, mokka en hazelnoot. Afkomstig van de rijping op sherryvaten, ex-bourbon-vaten en portvaten.”

Rachel vervolgt: “Als je op zoek bent naar een nieuwe smoky style waarbij je het turfkarakter al op jonge leeftijd kan proeven, moet je bij de nieuwe Smoky Ten en Smoky Twelve zijn. Verken de zoete rokerigheid van Benriach, verrijkt met innovatieve combinaties van Jamaicaanse rum, Virgin Oak en het Marsala-wijnvat, verweven met het meer traditionele bourbon- en sherryvat. Unieke whisky’s die bij liefhebbers van zowel peated als non-peated whisky in de smaak vallen.”

Premium Older Aged-collectie & Limited Editions.

Naast de Core Range bestaat het portfolio van Benriach ook nog uit een Premium Older Aged-collectie en twee Limited Editions. De Premium Older Aged-collectie bestaat uit de 21 Year Old, 25 Year Old en 30 Year Old Single Malt. Door de rijping op vier vattypen biedt deze collectie een uiterst zeldzame kans om de voortreffelijke integratie van diverse smaken te ontdekken. De komende Limited Editions bestaan uit de intens gerookte Smoke Season en een Malt Season, die exclusief op Benriach’s on site floor maltings is gemaakt. Dit is een traditionele techniek om gerst voor te bereiden voor het fermentatieproces. Ieder jaar zal er een nieuwe editie van deze Limited Edition-varianten worden geïntroduceerd wat garant staat voor een rijk gelaagde, karaktervolle en karakteristieke Single Malt.

Andere interessante berichten.

Verken je diepste seksuele verlangens zonder schaamte met LELO ENIGMA™

arrow

LEGO® Store mall of the Netherlands in Leidschendam opent vandaag officieel haar deuren

arrow