39% van de vrouwen komt altijd klaar tijdens masturbatie, versus 6% tijdens seks

PERSBERICHT | 08/07/2020 

 LELO’s seksexpert Dr. Laurie Mintz doet hernieuwd onderzoek onder 800 vrouwen

Amsterdam, 8 juli 2020: 39% van de vrouwen komt altijd klaar tijdens masturbatie, versus 6% tijdens seks. Dat blijkt uit een recent en hernieuwd onderzoek van LELO’s seksexpert Dr. Laurie Mintz onder 800 vrouwen met een universitaire achtergrond. Dit onderzoek is gehouden in het kader van ‘Nationale Orgasme Dag’ op 31 juli 2020, de voorloper van de Dag van het Vrouwelijk Orgasme op 8 augustus.

 LELO’s seksexpert Dr. Laurie Mintz doet hernieuwd onderzoek onder 800 vrouwen

Eerdere bevindingen uit soortgelijk onderzoek
Dr. Laurie Mintz doet al jaren onderzoek. Dit in samenwerking met LELO. Eerdere bevindingen uit een soortgelijk onderzoek zijn bijvoorbeeld dat ongeveer 90 procent van de vrouwen liever een seksspeeltje gebruikt dan hun vingers. Daarnaast blijkt dat het gemiddelde vrouwelijk orgasme ongeveer 10 seconden duurt. Ook geeft 4 op de 10 vrouwen de voorkeur aan orgasmes door masturbatie in plaats van seks, vooral omdat sommige vrouwen dan al binnen twee minuten het hoogtepunt bereiken. Tot slot heeft 20 procent van de vrouwen aangegeven nooit gemasturbeerd te hebben.

Seksspeeltjes massaal en veilig toegankelijk
Dat veel vrouwen niet alleen door geslachtsgemeenschap een orgasme kunnen krijgen, is dus al langer bekend, evenals het feit dat de dames hierdoor bijvoorbeeld schaamte, onrust of ontevredenheid kunnen ervaren.

Nu blijkt uit hernieuwd onderzoek van Dr. Laurie Mintz dat er weinig is veranderd in de afgelopen jaren, ondanks dat we in een tijd leven waarin seksspeeltjes massaal en veilig toegankelijk zijn – bijvoorbeeld door de rol van e-commerce. Ondanks dat seksspeeltjes comfortabeler en professioneler in gebruik zijn en steeds meer gemeengoed in de Nederlandse samenleving. En, ondanks dat seksuele contacten door datingapps gemakkelijker te verkrijgen en te onderhouden zijn dan ooit.

Vrouwelijk orgasme is mensenrecht
Een jaarlijkse Dag van het Vrouwelijk Orgasme is in het kader van deze onderzoekscijfers en het taboe rondom orgasmes bij vrouwen niet iets om gekscherend weg te lachen. Daarbij zijn er wereldwijd nog humane kwesties zoals vrouwelijke genitale verminking, oftewel meisjesbesnijdenis, waar we als collectief niet alleen bij stil moeten staan, maar ook voor moeten strijden om die te voorkomen. Het vrouwelijk orgasme is immers een onderwerp dat in het publieke debat besproken mag worden en een mensenrecht. Vanzelfsprekend is het in de private setting iets om individueel na te streven.

Bijna 60% van de vrouwen doet alsof ze klaarkomt tijdens geslachtsgemeenschap
Toch speelt de media nog altijd een faciliterende rol in de beeldvorming dat vrouwen snel door penetratie – bijvoorbeeld in de missionarispositie – klaar kunnen komen. Mannen gaan af op dit soort informatie en gaan ervan uit dat het altijd zo werkt bij de vrouwen waar ze seks mee hebben. Ondertussen praten de mannen er regelmatig niet over met de dames.

Vrouwen kunnen stilzwijgend het idee krijgen dat er iets mis met hen is als ze niet door geslachtsgemeenschap een climax bereiken. Ook kunnen ze geremd worden in hun orgasmes door bijvoorbeeld schuldgevoel, schaamte, onervarenheid, verkeerde stimulatie of de angst om controle te verliezen. De dames met wie Dr. Laurie Mintz het onderzoek heeft uitvoert, hebben aangegeven dat ze zich in het geheim anders hebben gevoeld en zelfs alsof ze hun partner tekort hebben gedaan, waardoor zij hun orgasme zijn gaan faken. In dit onderzoek heeft bijna 60% van de vrouwen gedaan alsof ze klaar is gekomen tijdens geslachtsgemeenschap.

Juiste stimulatie voor kwaliteit en kwantiteit orgasmes
Open communicatie en de ruimte om dit thema zowel individueel vanuit persoonlijke groei en welzijn, als collectief vanuit humaniteit en mensenrechten te omarmen, zijn een voorwaarde om de kloof tussen mannen en vrouwen op het gebied van orgasmes te overbruggen. Daarmee wordt de vitaliteit van vrouwen en mannen vergroot. Ook staat de juiste stimulatie centraal bij kwaliteit en kwantiteit van orgasmes.

Vanzelfsprekend ondersteunt LELO stimulatie, bijvoorbeeld door de Sona, een exemplaar dat sonische trillingen afgeeft, waardoor de hele clitoris gestimuleerd wordt en niet alleen de buitenkant. In de loop van 2019 heeft LELO meer dan 100.000 exemplaren van de Sona via de webshop verkocht. Dat zijn er meer dan 200 per dag. De Sona won bovendien diverse prijzen voor het geavanceerde ontwerp. Andere modellen van LELO die het goed doen, zijn de LELO Smart WandTM voor een geweldig voorspel en de LELO BeadsTM Plus voor training en meerdere orgasmes achter elkaar. Tot slot, door de introductie van de speciale productbundel No Pain All Gain, wil LELO voor meer bewustzijn zorgen en overbrengen dat orgasmes immers niet vanzelfsprekend zijn.

“Mogelijk klinkt achthonderd vrouwen niet als een groot aantal, maar dat is het wel, zeker bij zulk soort nauwkeurig onderzoek. Het aantal is bovendien representatief voor alle mogelijke soorten vrouwen die seksueel actief zijn. Eén van mijn belangrijkste doelstellingen van dit onderzoek in samenwerking met LELO, is om het percentage orgasmes onder vrouwen te verhogen. Natuurlijk dragen de seksspeeltjes van LELO bij aan het plezier of luchtige spel tijdens masturbatie of seks. Maar waar ik nog trotser over ben, is dat LELO orgasmes ook als serieuze kwestie durft neer te zetten en zich durft uit te spreken, want uiteindelijk raakt het ons allemaal,” zegt Dr. Laurie Mintz.

“LELO is er voor iedereen. Met de Orgasme maand juli en in het bijzonder de Dag van het Vrouwelijk Orgasme staan we stil bij de keuzemogelijkheden voor de vrouw, ook in tijden van roulerende seksuele contacten via datingapps. Met onze seksspeeltjes wordt en blijft de vrouw baas over eigen lichaam. Zij komt in haar kracht te staan en kan zelf bepalen hoe en wanneer ze klaarkomt. Als dat met een scharrel is, prima. Wil ze liever alleen klaarkomen, ook goed. Neemt ze één van de LELO-exemplaren mee naar de slaapkamer voor tijdens seks met haar partner, het kan allemaal. We zullen wat voor keuzemogelijkheden dan ook blijven ondersteunen en we vieren de ultieme vrijheid van de vrouw anno nu,” zegt Luka Matutinovic, Global Marketing Director LELO.

Neem contact op